Het vört -> saftfilter > jäshink som svalnar av i ett vattenbad över natten tills jag sprinklar torrjäst över vörten.
(Jag har ingen kylspiral eller liknande)
Kan någon finna ett fel i denna kedja?
Har någon av er testat denna metod och ändrat med goda resultat?
Kan kokande vört föra med sig bismaker från saftfiltret t.ex.?
Är det bättre att låta vörten svalna av sig själv (i min Digiboil) och sen filtrera vörten till jäshinken?
Het vört -> saftfilter -> jäshink
Re: Het vört -> saftfilter -> jäshink
Du kan direkt efter kok sätta locket på och låta den svalna i 24 timmar i din digiboil.
Metoden kallas NoChill och du kan göra det på olika sätt, men jag tycker detta är enklast så du slipper hantera kokhet vört som ska föras över till dunk.
Det du måste göra med denna metod är att justera humlegivan(or). Se bifogad bild.
Skippa "filtreringen" utan låt tiden "filtrera" ölet istället.
Metoden kallas NoChill och du kan göra det på olika sätt, men jag tycker detta är enklast så du slipper hantera kokhet vört som ska föras över till dunk.
Det du måste göra med denna metod är att justera humlegivan(or). Se bifogad bild.
Skippa "filtreringen" utan låt tiden "filtrera" ölet istället.
BIAB+NoChill Nuff Said!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster