Skulle buteljera min sats riesling idag. Det har klarnat i två veckor, är smakat på och allt verkade toppen.
Men så skummade det något otroligt när jag drog med häverten; det var nästan som om det vore öl. Jag lät skummet i halsen "smälta" innan jag satte på kork.
Det smakar dock inte kolsyrat på något sätt.
Vad kan detta bero på?
Vinet skummar
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Vinet skummar
Precis som för öl finns det ämnen i vin som påverkar skumbildning. Jämför t.ex ett öl som trippel karmelit med champagne. Det är inget konstigt med det; för vin brukar skummet vara kortlivat. Jämför det med en guinness...
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster