Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Vinet skummar

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
Drake
Finjäsare
Inlägg: 99
Blev medlem: tor aug 05, 2021 9:29

Vinet skummar

Inlägg av Drake »

Skulle buteljera min sats riesling idag. Det har klarnat i två veckor, är smakat på och allt verkade toppen.
Men så skummade det något otroligt när jag drog med häverten; det var nästan som om det vore öl. Jag lät skummet i halsen "smälta" innan jag satte på kork.
Det smakar dock inte kolsyrat på något sätt.
Vad kan detta bero på?
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Vinet skummar

Inlägg av ranald »

Precis som för öl finns det ämnen i vin som påverkar skumbildning. Jämför t.ex ett öl som trippel karmelit med champagne. Det är inget konstigt med det; för vin brukar skummet vara kortlivat. Jämför det med en guinness...
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster