Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Omtappning! + Saffranfråga

Utrustning och teknik.
NoPyroNoParty27
Newbie
Inlägg: 3
Blev medlem: tis apr 13, 2021 11:04

Omtappning! + Saffranfråga

Inlägg av NoPyroNoParty27 »

Tjena tjena hallå! Har lite frågor om att tappa om.

Hur gör ni när ni tappar om mjödet?
- Tappar ni upp det i en liknande behållare, med ingen/pyttelitte luft över samt med vilket lock? Ett helt tätt lock eller ett lock med jäsrör?
- Tappar ni alltid om mjödet?
- Hur lång tid från att jag tappat om skall jag sedan tappa upp det på flaska?
-------

Har en 15L mjödhink som håller på att jäsa till sig. Tänkte tillsätta saffran som smaksättning denna gång. När skulle ni tillsätta det i mjödet?
Tänkte lite som sådan:
- vänta 3-4 veckor
- lägga i saffran
- vänta en vecka
- sedan tappa om
-------

Har ni andra tips eller bra julmjödsrecept får ni gärna komma med det! Tacksam för alla svar.
Mvh Edvin
Perschmek
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: mån okt 09, 2017 13:02
Utrustning: Mjöd

Re: Omtappning! + Saffranfråga

Inlägg av Perschmek »

Hur går det för saffranmjöden?

Är nyfiken för kommande år
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst