Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Belgisk trippel slutat jäsa efter 6 dagar?

Grundläggande utrustning och teknik.
Ouzoman
Färsk jäst
Inlägg: 6
Blev medlem: tis sep 08, 2020 13:21
Utrustning: Plastdunk

Belgisk trippel slutat jäsa efter 6 dagar?

Inlägg av Ouzoman »

Hej,
Belgisk trippel slutat jäsa efter bara 6 dagar? Använde 2 påsar M31 Belgian trippel. Tempen var 21 grader när jag tillsatte jästen.
Tokjäsye i 2 dagar för att sedan minska och slutade efter 6 dagar.
Köpte satser från Humlegårdens.
Vad kan det bero på?
MurvSneaker
Bryggare
Inlägg: 196
Blev medlem: sön maj 17, 2020 19:25

Re: Belgisk trippel slutat jäsa efter 6 dagar?

Inlägg av MurvSneaker »

Det kan vara så att jästen redan ätit upp all fermenterbart socker.
Vilket OG hade du?
Vilket SG har du nu?
Med ackumulerad kunskap kan man hitta nya lösningar till de mesta. Tur att jag är så nyfiken så jag kommer kunna lösa alla världens problem vid dödsbädden :mrgreen:
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster