Långsamt jäsning och konstig smak
Långsamt jäsning och konstig smak
Drog igång en sats mjöd den 24/6 och den drog inte igång ordentligt. Tillsatte jästnärsalt och det satte igång igen. Det stannade av igen härom veckan, Mätte öx och det var 1.020(start var 1.067). Tillsatte mer jästnärsalt och idag kunde jag inte hålla fingrarna borta och mätte igen. Nu var det 1.016. förra mätningen var där en väldigt kraftig jäst doft och lite halvskum smak. Denna gången var lukten värre. När jag öppnade kärlet stack det i näsan som när man rapar kolsyra och det går genom näsan. Luktar jäst. Smakar inte gott till en början men efter några sekunder kommer det fram lite honung och alkohol. Efter en stund i mätglas så försvann doften och även smaken. Dock inte helt. Det är alltså oangenämt till en början och sedan blir det bättre. Jag är mest orolig att det har blivit dåligt. Tråkigt att behöva hälla ut 20 liter.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster