Bra detektivarbete där, tror det finns mycket att utforska och en hel del mygel som vi kan få fram.
Har sett vissa små "essenstillverkare", familjeföretag som har exakt samma sorter som välkända märken (skumt ), hittar inga exempel nu men återkommer senare när jag får tid.
Med gemensamma krafter borde vi kunna få lite mer klarhet i hur den här branchen igentligen är uppbyggd.
Har varje varumärke lagt år av forskning för att få fram marknadens klart bästa produkt
Bäst Turbojäst!?! (ny)
Bäst Turbojäst!?! (ny)
Mixermans jäst från ÖB har funkat hyggligt för mig, värda sina 14 spänn. Sketbillig!
"En alkoholist ?r en person som dricker mer ?n sin l?kare."
Re: Bäst Turbojäst!?! (ny)
Är ju några år sen denna var aktiv, finns kanske nån nyare tråd angående jäst, samma tillverkare men olika namn! Fått fram mer om det? Jäst generellt ... Vad kör ni med?
M v h Tasteman
M v h Tasteman
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Bäst Turbojäst!?! (ny)
kör bara med bröd jäst, up till 10%, funkar at gå upp till 16% men inte något jag gör
Re: Bäst Turbojäst!?! (ny)
Ok, just nu kör jag med guldturbo 6kg, häxan 8 kg och pure 8 kg. Häxan lät jag stå sist till den klarnade 18 dagar och 18%. Hade några guld 6kg och låg, så körde dom med, 4 dagar och nu är det nästan klart, pure är första gången nu, är uppe i 14 dagar nu, den är väldigt grumlig och söt i nu, ca 18-19 % ligger den på.
M v h Tasteman
M v h Tasteman
Re: Bäst Turbojäst!?! (ny)
Kom ni fram till om man skulle använda 6 eller 8 kg’s jäst om man skulle nöja sig med 6 kg socker? Tycker det var en bra fråga. Undrar även om det är bättre att tillföra de sista sockret efter några dagar istället för allt på en gång? I så fall varför?
Re: Bäst Turbojäst!?! (ny)
Min erfarenhet av 6 VS 8 kg´s jäst är att 8 kg har svårt att jäsa ur allt socker.
Sist använde jag Willes 8 kg, testa då med 7 kg socker. Lät den stå och klarna i 9 dagar, efter att jag tillsatt klarningsmedel.
Resultatet var som vatten. Slutprodukten blev mycket bra.
Sist använde jag Willes 8 kg, testa då med 7 kg socker. Lät den stå och klarna i 9 dagar, efter att jag tillsatt klarningsmedel.
Resultatet var som vatten. Slutprodukten blev mycket bra.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster