Hej,
Jag är inne på min tredje vin-batch, så är nybörjare på vinmakning med andra ord.
Den tredje, som jag nu håller på med, har inte blivit som de andra och jag försöker förstå vad det är som hänt. Det finns en sak jag gjort annarlunda mot de två föregående, och det är att jag pressade druvorna med en slow-juicer istället för med en potatispress som jag gjorde med de första två. För övrigt har jag gjort ganska exakt samma - lika mycket socker och lika mycket jäst.
Det som hänt med vinet är att det är ganska ljust och väldigt grumligt. De tidigare har varit mycket klarare och finare.
Det vore rimligt att tro att det är min nya tidsbesparande pressnings-teknik som är anledningen, men jag är inte helt övertygad. Efter pressningen, med slow-juicern, såg vätskan klar och fin ut. Det gjorde den också dagen efter när jag skulle tillsätta jäst. Jag värme lite vatten till rätt temperatur och blandade ner jästen och hällde till slut ner blandningen i vinet. Det som hände då var att det direkt gjorde vinet grumligt, och nu en vecka senare är det fortfarande lika grumligt.
Vad skulle detta kunna bero på? För mycket jäst, för lite socker, bakterier eller nåt annat?
Tack för tips!
attachment=0]IMG_20191103_205334.jpg[/attachment]
Oförklarligt grumligt
Oförklarligt grumligt
- Bilagor
-
- IMG_20191103_205334.jpg (291.15 KiB) Visad 1104 gånger
Re: Oförklarligt grumligt
Enligt den här sidan:
https://www.philips.se/c-m-ho/koeksappa ... slowjuicer
https://www.philips.se/c-m-ho/koeksappa ... slowjuicer
Så det verkar vara fullt normalt att en juice från en slowjuicer är grumlig.Om du vill ha en koncentrerad, silkeslen juice full av fibrer är slowjuicers ett bra val
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster