Gjorde en fet groda o tog fel jäst till en sats sauvignon blanc. Tog en påse jäst för bär o frukt o fick en sjuk fart i jäsningen från dag 1 så fattade att nåt var galet. På 4:e dagen var det helt dött i jäsröret. Tog ett ochle o det visade att det gått från 110 till -3 på 3 dagar så sockret är uppkäkat. Det luktar inte jäst, smakar inte surt men funderar på vad jag kan förvänta mig?
Någon mer som kanske gjort samma misstag?
Fundering över fel jäst
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Fundering över fel jäst
Karaktären på vinet beror av både råvara och jäst, så du kan förvänta dig en blandning. Lagra och prova; hälla ut kan man alltid göra senare...
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 39
- Blev medlem: ons apr 10, 2019 20:47
Re: Fundering över fel jäst
Det har gått några månader nu. Har du provat vinet? Hur blev det?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster