Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Fundering över fel jäst

Utrustning och teknik.
zymox
Turbojäsare
Inlägg: 32
Blev medlem: mån sep 10, 2018 9:58

Fundering över fel jäst

Inlägg av zymox »

Gjorde en fet groda o tog fel jäst till en sats sauvignon blanc. Tog en påse jäst för bär o frukt o fick en sjuk fart i jäsningen från dag 1 så fattade att nåt var galet. På 4:e dagen var det helt dött i jäsröret. Tog ett ochle o det visade att det gått från 110 till -3 på 3 dagar så sockret är uppkäkat. Det luktar inte jäst, smakar inte surt men funderar på vad jag kan förvänta mig?
Någon mer som kanske gjort samma misstag?
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Fundering över fel jäst

Inlägg av ranald »

Karaktären på vinet beror av både råvara och jäst, så du kan förvänta dig en blandning. Lagra och prova; hälla ut kan man alltid göra senare...
Den Sista Snusen
Turbojäsare
Inlägg: 39
Blev medlem: ons apr 10, 2019 20:47

Re: Fundering över fel jäst

Inlägg av Den Sista Snusen »

Det har gått några månader nu. Har du provat vinet? Hur blev det? :)
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster