Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Mängd vätska i jäskärlet?

Utrustning och teknik.
Novis
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: mån aug 06, 2018 22:47

Mängd vätska i jäskärlet?

Inlägg av Novis »

Finns det nackdelar med att brygga med ett halvfullt jäskärl?
Optimalt är väl när jäskärlet är fyllt till 3/4?
Toffeln
Bryggmästare
Inlägg: 424
Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
Utrustning: Jästunna och jäsrör

Re: Mängd vätska i jäskärlet?

Inlägg av Toffeln »

I praktiken så är det ingen fara så länge det är tillräckligt för kolsyran att trycka ut luften.
Nackdelen är om du behöver öppna locket eller får baksug, då är det en större mängd syre som blandas i kolsyran och därefter behöver avlägsnas, vilket kan bli svårt med en liten mängd vätska och svag jäsning.
Novis
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: mån aug 06, 2018 22:47

Re: Mängd vätska i jäskärlet?

Inlägg av Novis »

Tack för svar!
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster