Finns det nackdelar med att brygga med ett halvfullt jäskärl?
Optimalt är väl när jäskärlet är fyllt till 3/4?
Mängd vätska i jäskärlet?
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 424
- Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
- Utrustning: Jästunna och jäsrör
Re: Mängd vätska i jäskärlet?
I praktiken så är det ingen fara så länge det är tillräckligt för kolsyran att trycka ut luften.
Nackdelen är om du behöver öppna locket eller får baksug, då är det en större mängd syre som blandas i kolsyran och därefter behöver avlägsnas, vilket kan bli svårt med en liten mängd vätska och svag jäsning.
Nackdelen är om du behöver öppna locket eller får baksug, då är det en större mängd syre som blandas i kolsyran och därefter behöver avlägsnas, vilket kan bli svårt med en liten mängd vätska och svag jäsning.
Re: Mängd vätska i jäskärlet?
Tack för svar!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster