Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Kan spriten skära sig?

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Användarvisningsbild
Charlie's Nubbe
Finjäsare
Inlägg: 66
Blev medlem: tis dec 25, 2012 18:26
Ort: i Skogen

Kan spriten skära sig?

Inlägg av Charlie's Nubbe »

Jag har gjort en sommarsnaps enligt detta recept:

10 gr rabarber
1/2 vaniljstång
0,5 dl hackade jordgubbar
2 krm muscovadsocker eller råsocker
70 cl okryddat brännvin

Efter jag silat allt, lät jag flaskan vila i kylskåpet för att bottensatsen skulle lägga sig. I stället för en bottensats blev det i stället en "svävande grumlig boll" som varken sjönk eller steg. Jag lyckades att dekantera ut större delen av den röda klara vätskan och provsmakade. Det var inte starkare en vin? Jag tittade en stund på den grumliga vätskan som blev kvar i flaskan och beslöt att provsmaka den också ...och i den var det drag i vill jag lova! Har någon en förklaring på vad som har hänt?
Man ska inte bita hästen i mulen innan kon ligger död på isen!

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster