Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Ozou

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
KalleKorum
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: lör apr 13, 2013 14:16

Ozou

Inlägg av KalleKorum »

Hej, Ozou är gott.

Någon som kan tipsa om hur man gör Ozou på "rätt" sätt, inta att blanda i essens alltså utan med riktiga kryddor och örter?
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4508
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Ozou

Inlägg av latmasken »

Enligt wikipdia är recepten oftast "hemliga", men i princip så verkar det som om de gör en "essens" av 95%-ig sprit som får lakar ur kryddor (främst anis, vilka övriga kryddor som ingår varierar alltså).

Sen så spär man bara ut det till drick-styrka.
Användarvisningsbild
Calogero
Bryggare
Inlägg: 150
Blev medlem: sön jul 22, 2012 17:08
Ort: Malmö

Re: Ozou

Inlägg av Calogero »

Och lite socker
Tillochmed Jesus hatade vatten så mycket att han förvandlade det till vin

Jag handlar MaltMagnus produkter på Bergsgatan i Malmö!
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4508
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Ozou

Inlägg av latmasken »

Enligt wikipedia: "Sugar may be added before water dilution, which is done mostly with ouzo from Southern Greece."

Så all Ouzo har alltså inte socker i sig, bara vissa sorter.
Användarvisningsbild
suomiläsk
Bryggare
Inlägg: 147
Blev medlem: mån nov 02, 2009 18:14

Re: Ozou

Inlägg av suomiläsk »

försöka göra "riktig ouzo" tycker jag är onödigt. smaken blir väldigt lika orginalet om du köper strands ouzo essens. köp absolut inte ÖB:s essens det blir inte alls lika. häll i 8 teskedar med socker i en 75cl flaska så smakar det ännu mer likt orginalet
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster