Jästsmak
Jästsmak
Gjorde klart en sats Pinot Noir (Rulles Exclusive) i helgen. Den är helt utjäst, all kolsyra är borta och alla partiklar bortsedimenterade, men vinet har ändå en ganska stark jästton. Någon som har upplevt samma sak? Det var första gången som jag provade en vinsats, så det kan ju vara nybörjarotur... Det är i vilket fall som helst inte särskilt angenämt att dricka ett vin som fortfarande har nyanser av jäst. Jag har upplevt en liknande ton i nyproducerade viner tidigare, men den brukar släppa när de lagrats ett tag. Den här gången var det dock väldigt starkt.
Jästsmak
Jovisst tar lagring bort jästsmaken - det räcker med ett par veckor - men prova finaste vinfiltret för att vara på säkra sidan.
Vinet kan också få jästsmak av bottensatsen så var inte för slö att tappa om när jäsningen avstannat eller du stoppar den.
Vinet kan också få jästsmak av bottensatsen så var inte för slö att tappa om när jäsningen avstannat eller du stoppar den.
Jästsmak
Du får nog ha med tålamod än tre dar. Har du låtit det klarna och tappat om försiktigt så kommer detta säkert att lösa sig efter ett tag.
Jästsmaken, den "hemgjorda" smaken kan sitta ett tag, nån månad eller så men den brukar minska och sen helt försvinna.
Jästsmaken, den "hemgjorda" smaken kan sitta ett tag, nån månad eller så men den brukar minska och sen helt försvinna.
If it's not moving ... ferment it !
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster