Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

mätte mäsken är detta bra?

Allt om hur du jäser din mäsk på bästa sätt.
12345
Bryggmästare
Inlägg: 379
Blev medlem: fre dec 18, 2009 18:08

mätte mäsken är detta bra?

Inlägg av 12345 »

tjena mätte mäsken och den visade +20 när den ståt en vecka med 8kg socker och turbo pure 48 borde den inte vissa -10 till -15? typ
Användarvisningsbild
Mooki
Bryggmästare
Inlägg: 543
Blev medlem: tis feb 07, 2006 1:00
Ort: Roslagens famn

mätte mäsken är detta bra?

Inlägg av Mooki »

Det hade varit betydligt rimligare, nu verkar du ha en massa ojäst restsocker kvar i mäsken.
Jag brukar fega och kör sällan mer än 6kg socker, även om jästen ska klara av 8kg enligt påsen.
12345
Bryggmästare
Inlägg: 379
Blev medlem: fre dec 18, 2009 18:08

mätte mäsken är detta bra?

Inlägg av 12345 »

vilken % är det möjligt att det ligger på?
Användarvisningsbild
Bubbelpower
Finjäsare
Inlägg: 73
Blev medlem: tis apr 17, 2007 2:00

mätte mäsken är detta bra?

Inlägg av Bubbelpower »

17 kanske? Jag kör 7 kg socker på 8kg-jäst och hamnar på -13 typ.
trippp
Bryggmästare
Inlägg: 591
Blev medlem: tis feb 12, 2008 14:25

mätte mäsken är detta bra?

Inlägg av trippp »

Låt mäsken stå och gotta sig en vecka till så ska du se att värdet kryper ner.
12345
Bryggmästare
Inlägg: 379
Blev medlem: fre dec 18, 2009 18:08

mätte mäsken är detta bra?

Inlägg av 12345 »

provade att bränna med skiten och det blev inte super bra om man säger så 35% med vatten destillatorn ska ju egentligen bli 55% allafall så får bränna om allt :(
trippp
Bryggmästare
Inlägg: 591
Blev medlem: tis feb 12, 2008 14:25

mätte mäsken är detta bra?

Inlägg av trippp »

Ja, det var för att allt socker inte jäst ut. Varför häller du i 8kg socker om du ändå inte tänkt låta det jäsa ut? Om du hade nöjt dig med 7kg hade du fått precis lika stark mäsk på lika lång tid (och inget restsocker som fastnar i apparaten).
Skriv svar

Återgå till "Mäskjäsning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst