Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Omtappning & uppfyllning

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
Nova
Färsk jäst
Inlägg: 12
Blev medlem: mån nov 06, 2006 1:00

Omtappning & uppfyllning

Inlägg av Nova »

Som ny medlem tackar jag för ett toppenforum!!!

Mina första försök som vinbryggare har resulterat i två 10-litersdamejeanner med äppelvin respektive russinvin.

Äppelvinet e omtappat 1:a gången och enligt Herr Edelman skulle en sockerlag tillsättas för att fylla upp damejeannen för att inte tunna ut alkoholhalten o därmed förbättra lagringen. Det e ca 10 cm kvar till "flasktoppen" och jag undrar nu om det e ngn som vet om detta e ok eller om man bör fylla upp ännu mer då det verkar vara dåligt med kolsyra i flaskan. När e i så fall bäst att göra detta?

Russinvinet har mer eller mindre helt slutat "pluppa" så jag funderar på om det e bättre att tillsätta denna sockerlag till russinvinet innan det tappas om?

MVH

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 9 och 0 gäster