Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Jäsa alkoläsk snabbast?

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
oliee
Färsk jäst
Inlägg: 19
Blev medlem: mån aug 22, 2005 2:00

Jäsa alkoläsk snabbast?

Inlägg av oliee »

Hej
Jag har satt lite alkoläsk. Nu vill jag att det skall jäsa så snabbt som möjligt med doppvärmare. Vilken temperatur är det optimala att ha när man jäser på starkvinsjäst?. Nu har jag 23 grader. Är det för lite?.
Mvh
Oliee
Användarvisningsbild
Pjolteren
Bryggmästare
Inlägg: 885
Blev medlem: ons apr 21, 2004 2:00

Jäsa alkoläsk snabbast?

Inlägg av Pjolteren »

Nej, nej... inte för lite.... Du får en renare jäsning om du jäser vid
20 grader, och läsken vil smaka bättre...
Användarvisningsbild
idearn
Föredetta moderator
Inlägg: 546
Blev medlem: fre okt 15, 2004 2:00

Jäsa alkoläsk snabbast?

Inlägg av idearn »

Hej... liten pekpinne. Det här forumet försöker sprida gott hantverk och tradition när det gäller framställning av drycker. Så-fort-som-möjligt frågor kommer hela tiden men svaren är alltid det samma. Vi pysslar inte med det.

Nu verkar du ju inte vara helt fel ute eftersom du jäser med vinjäst. Hade du skrivit "turbo" hade detta hamnat i papperskorgen.

Du kan ha 23 grader när du börjar så att jäsningen kommer igång ordentligt men sedan bör du sänka temperaturen till max 20 grader. Om det är varmt får du bismaker.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster