Tänkte göra glögg baserat på svagdricka, 2 kg socker och potatis. Har ni tips på jäst till en sån sats?
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Glögg
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Glögg
Spelar just ingen roll så länge det inte är bakjäst.
Och, om du inte tänkte tillsätta amylas till brygden kan du skippa potatisen, den är bara i vägen och innehåller inget som jästen kan jäsa.
Och, om du inte tänkte tillsätta amylas till brygden kan du skippa potatisen, den är bara i vägen och innehåller inget som jästen kan jäsa.
Re: Glögg
Jäst kan inte jäsa stärkelse. Man behöver amylas för att bryta ner stärkelsen till socker.
Ett alternativ till amylas är väl att frysa sönder potatisen, men annars finns amylas i saliven så du kan göra som japanerna traditionellt gjort med sake: Tugga potatisen och spotta ner det i brygden.
Ett alternativ till amylas är väl att frysa sönder potatisen, men annars finns amylas i saliven så du kan göra som japanerna traditionellt gjort med sake: Tugga potatisen och spotta ner det i brygden.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster