Aktiv torrjäst
-
- Finjäsare
- Inlägg: 93
- Blev medlem: lör sep 13, 2014 20:31
- Utrustning: plastpåse
Aktiv torrjäst
Hur brukar ni gå tillväga för att rehydrera er torrjäst - eller annan jäst för den delen. Temperatur, tidsintervall, Oechlevärden i musten ni tillsätter i, förjäsningsprocedurer osv.
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Aktiv torrjäst
Det står ofta något på förpackningen om hur det ska göras. Ibland kan man hitta instruktioner för speciella jäster på tillverkarens hemsida.
Annars tar jag 3 dl vatten, 25C, pudrar över jästen, låter den sjunka 15min, rör om, låter den vara 15min till, och tillsätter musten.
Annars tar jag 3 dl vatten, 25C, pudrar över jästen, låter den sjunka 15min, rör om, låter den vara 15min till, och tillsätter musten.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster