Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Justera surt rödvin

Utrustning och teknik.
FredAsp
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: tis jun 21, 2016 13:52

Justera surt rödvin

Inlägg av FredAsp »

Jag satte en sats Docs cabernet helt enligt recept. Jag provsmakade vid omtappning till klarning, ochdet kändes då mycket lovande. Nu efter 3 veckors klarning utan klarningsmedel smakade jag igen. Det har ok fyllighet och fina smaker men är nu alldeles för surt. Inte odrickbart, men ändå så att det stör.

Hur gör jag bäst för att korrigera surheten?

Och kan jag ha gjort något fel för att få det så?
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Justera surt rödvin

Inlägg av latmasken »

Vinboken-online.com har ett par kapitel om smakjustering.

Troligen behöver vinet mer sötma.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster