Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Snabb fråga om klarningsmedel

Utrustning och teknik.
Trinxmedia
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: tor feb 11, 2016 13:03

Snabb fråga om klarningsmedel

Inlägg av Trinxmedia »

En polare rörde upp lite bottensats vid omtappning så de blidde grumligt. Går det att köra i mer klarningsmedel och bara vänta en gång till ?
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: Snabb fråga om klarningsmedel

Inlägg av Flerpen »

Borde räcka med att bara vänta lite till.
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Snabb fråga om klarningsmedel

Inlägg av latmasken »

Bara att vänta, klarningsmedel är inte direkt nåt som "förbrukas" utan det hamnar ju i bottensatsen. Då finns det ingen vits med att tillsätta mer.
Trinxmedia
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: tor feb 11, 2016 13:03

Re: Snabb fråga om klarningsmedel

Inlägg av Trinxmedia »

Finns ingen bottenstats kvar längre ju
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Snabb fråga om klarningsmedel

Inlägg av latmasken »

Vad var det då som virvlade upp och gjorde det hela grumligt?

Om inte bottensatsen, inklusive klarningsmedel.

Det som klarningsmedel gör är att det klumpar ihop partiklarna så de sjunker snabbare. Nu virvlades de ihopklumpade partiklarna upp, men de lär inte sjunka snabbare för att du tillsätter mer klarningsmedel.
Trinxmedia
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: tor feb 11, 2016 13:03

Re: Snabb fråga om klarningsmedel

Inlägg av Trinxmedia »

Resultat: det funkade as bra! Grumligheten försvann snabbt som fan med lite extra klarning medel :) funka garanterat på det sättet ni sa också men han behövde inte vänta :) och det smakade fortfarande bra
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster