Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Blanda ut eget vin med bolagsvin

Utrustning och teknik.
Daniel300
Färsk jäst
Inlägg: 14
Blev medlem: ons okt 07, 2015 16:20
Utrustning: Plastspannar...

Blanda ut eget vin med bolagsvin

Inlägg av Daniel300 »

Hallå, vinsatsen smakar för mycket blask så frågan lyder: Kan jag köpa ell fylligt bolagsvin o blanda ut 1/3 eller är det kemikalier som sätter stopp för detta. Alt, bygga en ny spann med lite mindre vatten o sen mixa.
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Blanda ut eget vin med bolagsvin

Inlägg av latmasken »

Det ska inte vara nåt problem att blanda två färdiga viner med olika karaktär med varandra för att balansera.

Det är tvärtom ett av de bästa sätten att smakjustera.
Användarvisningsbild
Omlott
Bryggmästare
Inlägg: 561
Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
Utrustning: Damejeanne
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: Blanda ut eget vin med bolagsvin

Inlägg av Omlott »

Så görs väl många viner idag som jag förstått det. Kändisvinerna är väl många framtagna på det viset? Du tar kontakt med en leverantör och säger att du vill ha ett vin som smakar si och så. Så blandar leverantören ihop olika viner.
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Blanda ut eget vin med bolagsvin

Inlägg av latmasken »

En stor del av alla viner idag görs på det viset, annars smakar vinet olika från år till år och det vill inte kunderna.

Kunderna vill kunna smaka ett vin och sen köpa samma smak nästa år.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster