Har en ny korkpress och det visade sig svårt att få korken på korrekt djup. På champagneflaskor tenderade den att gå för djupt medan jag var lite för försiktig kanske på vinflaskor och en bit sticker ut.
Hur illa är det, jag föreställer mig att för mycket av vinet kommer i kontakt med korken om den går in för djupt, med större risk för korkskada, i alla fall i champagneflaskor som vidgar sig?
Det är ju iofs ganska kort sträcka av korken som faktiskt har absorberat vin när man öppnar flaskan sedan, så även en kork som sticker ut bör täta tillfredsställande?
Det är rödvin av druvsaft och ska lagras ganska länge. Bör jag korka om dem som inte blev bra?
Korkning - står ut eller för djupt in, vilket att föredra?
Re: Korkning - står ut eller för djupt in, vilket att föredr
Jag tror inte det spelar nån större roll.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster