Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Korkning - står ut eller för djupt in, vilket att föredra?

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
HackKing
Bryggmästare
Inlägg: 284
Blev medlem: fre mar 07, 2003 1:00
Utrustning: FastFerment
Ort: I din dator

Korkning - står ut eller för djupt in, vilket att föredra?

Inlägg av HackKing »

Har en ny korkpress och det visade sig svårt att få korken på korrekt djup. På champagneflaskor tenderade den att gå för djupt medan jag var lite för försiktig kanske på vinflaskor och en bit sticker ut.

Hur illa är det, jag föreställer mig att för mycket av vinet kommer i kontakt med korken om den går in för djupt, med större risk för korkskada, i alla fall i champagneflaskor som vidgar sig?

Det är ju iofs ganska kort sträcka av korken som faktiskt har absorberat vin när man öppnar flaskan sedan, så även en kork som sticker ut bör täta tillfredsställande?

Det är rödvin av druvsaft och ska lagras ganska länge. Bör jag korka om dem som inte blev bra?
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Korkning - står ut eller för djupt in, vilket att föredr

Inlägg av latmasken »

Jag tror inte det spelar nån större roll.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster