Efter att ha upptäckt att det var två olika satser som heter Ekens och Chateau sju dagars så vill jag förtydliga att det var den sistnämnda Chateau som jag hade och som drog ut på tiden. Så Ekens sjudagars är alltså oskyldigt till anklagelserna och oprövat av mig.
Men som sagt, jag tror jag kör på Rulles nästa gång så att man vet att det är fart i jästen och att den tål hög alkoholhalt.
Chateaun är för övrigt upptappad i boxar nu efter två dagars klarning (två veckor efter att satsen sattes) och är fullt drickbart, även om det lämnar lite att önska både vad gäller alkoholhalt och smak. Det är lite saftaktigt i smaken trots att jag hade i en påse ekspån under jäsning. Kanske testar att ha i tannin istället för ekspån nästa gång jag brygger rött.
Men slutbetyget blir: Köp inte Chateau om du verkligen vill ha en snabb jäsning och hög alkoholhalt.
Extra socker = evig jäsning?
Re: Extra socker = evig jäsning?
clubdada.blogspot.se
Re: Extra socker = evig jäsning?
Jag försökte bara få fram att om man ska se till vad det verkligen kostar så kan man inte bara titta på inköpskostnaden för råvarorna.propatria skrev: Varför ska jag se det i ett företagsperapektiv när det kommer till min egen konsumtion och tillverkning?
Det är ungefär som att säga att det är gratis att åka och handla med bilen eftersom man redan äger bilen och det finns bensin i tanken.
-
- Finjäsare
- Inlägg: 93
- Blev medlem: lör sep 13, 2014 20:31
- Utrustning: plastpåse
Re: Extra socker = evig jäsning?
Glöm alla dessa vinsatser - de är bara väldigt dyr juice. Köp konc. juice i din vanliga livsmedelsaffär istället. Den är pastöriserad och innehåller inga konserveringsmedel.
Släng i 2,5-3 kilo socker i en 10 L dunk samt juicen - häll på i syrerikt bra vatten tills 10 L. Häll i en påse dehydrerad Lalvin QA23 blandat med lite GoFerm. Ställ dunk i 22 grader med vattenlås - efter 5 dagar så slänger du i lite Fermaid K. Vänta i ca. 10 14 dagar - Därefter stoppa o klarna i 24 tim - sedan njut av 16 % gott vin - gärna kylt och kolsyrat med en sodastream.
Släng i 2,5-3 kilo socker i en 10 L dunk samt juicen - häll på i syrerikt bra vatten tills 10 L. Häll i en påse dehydrerad Lalvin QA23 blandat med lite GoFerm. Ställ dunk i 22 grader med vattenlås - efter 5 dagar så slänger du i lite Fermaid K. Vänta i ca. 10 14 dagar - Därefter stoppa o klarna i 24 tim - sedan njut av 16 % gott vin - gärna kylt och kolsyrat med en sodastream.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster