Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Jäsa efter jässtopp?

Utrustning och teknik.
0bankiren0
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: ons maj 27, 2015 22:08
Utrustning: jästunna

Jäsa efter jässtopp?

Inlägg av 0bankiren0 »

Tjena. Har gjort en 7-dagars vinsats men kände efter att jag tillsatt jässtopp att vinet var för svagt. Går det på något sätt rädda det och påbörja en ny jäsning? Eller är det omöjligt i och med att vi har tillsatt jässtopp?

Tacksam för snabbt svar!
propatria
Turbojäsare
Inlägg: 48
Blev medlem: tis feb 17, 2015 19:57

Re: Jäsa efter jässtopp?

Inlägg av propatria »

Jag tror det kommer att bli svårt.. Du ska ju kunna eftersöta ett vin när det är klart för att buteljera/drickas utan att det ska börja jäsa igen.
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Jäsa efter jässtopp?

Inlägg av latmasken »

Det beror lite på vad det är för jässtopp, men i de flesta fall innehåller det konserveringsmedel och då är det rätt kört. Tillsätter du jäst kommer den bara dö.
Användarvisningsbild
Omlott
Bryggmästare
Inlägg: 561
Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
Utrustning: Damejeanne
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: Jäsa efter jässtopp?

Inlägg av Omlott »

Tillsätter man vinsvalva som jäststop kan man efter en tid tillsätta ny jäst. Så införskaffa det istället för det medel du använde denna gången.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster