Tjena. Har gjort en 7-dagars vinsats men kände efter att jag tillsatt jässtopp att vinet var för svagt. Går det på något sätt rädda det och påbörja en ny jäsning? Eller är det omöjligt i och med att vi har tillsatt jässtopp?
Tacksam för snabbt svar!
Jäsa efter jässtopp?
-
- Newbie
- Inlägg: 1
- Blev medlem: ons maj 27, 2015 22:08
- Utrustning: jästunna
Re: Jäsa efter jässtopp?
Jag tror det kommer att bli svårt.. Du ska ju kunna eftersöta ett vin när det är klart för att buteljera/drickas utan att det ska börja jäsa igen.
Re: Jäsa efter jässtopp?
Det beror lite på vad det är för jässtopp, men i de flesta fall innehåller det konserveringsmedel och då är det rätt kört. Tillsätter du jäst kommer den bara dö.
- Omlott
- Bryggmästare
- Inlägg: 561
- Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
- Utrustning: Damejeanne
- Ort: Halmstad
- Kontakt:
Re: Jäsa efter jässtopp?
Tillsätter man vinsvalva som jäststop kan man efter en tid tillsätta ny jäst. Så införskaffa det istället för det medel du använde denna gången.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 10 och 0 gäster