Hej!
Har aldrig gjort vin tidigare men nu är det dags! Gillar tanken på att göra så billigt vin som möjligt. Är till exempel sugen på att göra nässelvin (kanske med lite rabarber också) eller vin på maskros. Har en jäshink på 20 liter och nu undrar jag vad jag mer behöver.
Alltså, andra tillbehör typ jäsrör, ingredienser (typ tillsatser) och framförallt vilken jäst man ska ha till, låt oss säga; nässelvin?
En annan fråga också: Hur bestämmer man vilken alkoholhalt det färdiga vinet får? Beror det på hur mycket socker man har i början?
Ursäkta om ni tycker jag ställer dumma frågor. Är verkligen en rookie.
Tack på förhand!
Vin av nässlor, rabarber, maskros
Re: Vin av nässlor, rabarber, maskros
Om jag var du skulle jag börja med att köpa en vinsats istället. Om du ska göra ett vin från scratch så finns det recept, bara att googla
Lycka till!
Lycka till!
Re: Vin av nässlor, rabarber, maskros
Ja. Och just därför så är ju nässlor och maskros inte direkt nån "bas" för vin, de innehåller ju i princip inget socker alls. Rabarber har visserligen lite mer socker i sig, men inga stora mängder heller.rapture skrev: En annan fråga också: Hur bestämmer man vilken alkoholhalt det färdiga vinet får? Beror det på hur mycket socker man har i början?
Min filosofi är att försöka göra vin med minimal tillsats av vatten eller socker, på grund av vårt nordliga klimat är det dock svårt att undvika att tillsätta socker. Annars tycker jag att det mer är att anse som "smaksatt mäsk".
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster