Jag hoppas att eran vetskap kan hamna här inne angående vikt och mått.
Jag är förmodligen inte ensam med att använda mig av milliliter istället för gram.
Men då allt oftast står i vikt är det svårt för mig att måtta.
T.ex. för att stoppa jäsningen med Kaliumsorbat E202 så behövs 1-2gr till 10 liter. Därefter så rekomenderas lika mycket vinsvavla.
Frågan är då;
1-2gr Kaliumsorbat = X ml
1-2gr Vinsvavla = X ml
Listan får gärna göras längre. Allt som ni har nedskrivet där det finns Vikt motsvarande Gram. Skriv det här:)
Observera
Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem
Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem
Observera
Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper
Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper
Mått & Vikt -omvandlare
Utrustning och teknik.
Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"
Hoppa till
- Länkar
- ↳ ARC-forum
- ↳ Arkiv
- ↳ Användarbloggar
- ↳ Attackbevers BryggBlogg
- ↳ Breds Bryggblogg
- ↳ Christians vinblogg
- ↳ Daniels brygglogg
- ↳ Dearics Hobbybryggeri
- ↳ Drömfabriken - Mitt i Lappmarken
- ↳ Honungsvatten
- ↳ Hostmedicin
- ↳ J.O.B
- ↳ Kärlekskorrens mikroblogg
- ↳ Läsvärda inlägg
- ↳ Mantus
- ↳ Mina ihopkok
- ↳ Mitt Öl
- ↳ Morkls Bryggblogg
- ↳ Skånskt vin bryggt med omsorg och törst
- ↳ Tobias Nybörjar Bryggaren
- ↳ Vickans Ölbryggsblogg
- ↳ Viner och tillvägagång
- ↳ Vin och öl, satser och experiment
- ↳ Äpplet
- ↳ Artisan Distiller
- ↳ Brygging
- ↳ Kalles Mjödforum
- ↳ HomeDistiller.org av Tony Ackland
- ↳ The Modern Distiller
- ↳ Yahoo Groups
- ↳ Distillers
- ↳ New Distillers
- ↳ Chatt
- ↳ Nedladdningar
- ↳ Verktyg
- ↳ Wiki
- Ölbryggning
- ↳ Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande
- ↳ Utrustning och teknik för ölbryggning, Avancerad
- ↳ Ölsatser och recept
- Vinbryggning
- ↳ Utrustning och teknik för vinbryggning
- ↳ Recensioner av vinsatser och tillbehör
- ↳ Vin på bär och frukt
- ↳ Kryddade viner
- Ciderbryggning
- ↳ Utrustning och teknik för ciderbryggning
- ↳ Cidersatser och recept
- Mjödbryggning
- ↳ Utrustning och teknik för mjödbryggning
- ↳ Mjödsatser och recept
- Hembränning - Utrustning för destillation
- ↳ Plastbrännaren
- ↳ Superplastis
- ↳ U-böj plastis
- ↳ Doppvärmare
- ↳ Spiralbrännaren
- ↳ Spiralbrännaren med kolonn
- ↳ Doppvärmare
- ↳ Kolonnbrännare
- ↳ Automatic Reflux Control (ARC)
- ↳ Cooling Management (CM)
- ↳ Liquid Management (LM)
- ↳ Vapour Management (VM)
- ↳ Labmaster
- ↳ Fysiska plattor
- ↳ Centreringsringar
- ↳ Kolonnfyllning/packning
- ↳ Kontinuerliga apparater
- ↳ Vattendestillator
- ↳ FOA
- ↳ Potstills
- ↳ Övriga apparater
- Hembränning - övrigt
- ↳ Utrustning och teknik
- ↳ Kemisk finkelbekämpning
- ↳ Kokkärl, värmeelement och effektreglering
- ↳ Värmeelement
- ↳ Kokplattor
- ↳ Effektreglering
- ↳ Mäskjäsning
- ↳ Kolning
- ↳ Kryddning, likörer, essenser & drinktips
- ↳ Essenser
- ↳ Likörer
- ↳ Drinktips
- ↳ Destillat med smak
- ↳ Absint
- ↳ Brandy
- ↳ Calvados
- ↳ Gin
- ↳ Rom
- ↳ Whiskey
- ↳ Svetsning, lödning och hopfogning
- ↳ Lödning
- Övrigt
- ↳ Ritningar, e-böcker och program
- ↳ Tobak / snus
- ↳ Mat och dryck
- ↳ Lag och rätt
- Puben
- ↳ Småprat
- ↳ Annonser
- ↳ Bilder och filmer mm
- ↳ Om forumet
- ↳ Arkiverade inlägg
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster