Hej
Är i behov av att jäsa en must omedelbart men det jag har att välja på är turbo från ÖoB eller bakjäst. För smaken, vilken rekommenderar ni och vilken styrka klarar bakjäst av?
Erik
Turbojäst och bakjäst ----- Nödjäst
Turbojäst och bakjäst ----- Nödjäst
P.S. Jag vill inte prata om mitt användarnamn.
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Turbojäst och bakjäst ----- Nödjäst
Båda är lika sämst. 10-12% klarar bakjäst med lite tur.
/Weinkeller
- U2D2
- Finjäsare
- Inlägg: 95
- Blev medlem: mån mar 02, 2015 11:19
- Utrustning: 4st 30 liters hinkar
- Ort: Internet
Re: Turbojäst och bakjäst ----- Nödjäst
Tvingas jag ta ett så säger jag bakjäst och en helvettes massa lagring.
På gång:
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster