Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Turbojäst och bakjäst ----- Nödjäst

Utrustning och teknik.
skmupp
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: sön dec 21, 2014 22:00

Turbojäst och bakjäst ----- Nödjäst

Inlägg av skmupp »

Hej

Är i behov av att jäsa en must omedelbart men det jag har att välja på är turbo från ÖoB eller bakjäst. För smaken, vilken rekommenderar ni och vilken styrka klarar bakjäst av?

Erik
P.S. Jag vill inte prata om mitt användarnamn.
Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Re: Turbojäst och bakjäst ----- Nödjäst

Inlägg av Weinkeller »

Båda är lika sämst. 10-12% klarar bakjäst med lite tur.
/Weinkeller
Användarvisningsbild
U2D2
Finjäsare
Inlägg: 95
Blev medlem: mån mar 02, 2015 11:19
Utrustning: 4st 30 liters hinkar
Ort: Internet

Re: Turbojäst och bakjäst ----- Nödjäst

Inlägg av U2D2 »

Tvingas jag ta ett så säger jag bakjäst och en helvettes massa lagring.
På gång:
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 8 och 0 gäster