Skaka ur kolsyran under självklarning?
Skaka ur kolsyran under självklarning?
Hejsan, ja som rubriken beskriver. Ska man skaka ur kolsyran när man självklarnar sitt vin (klarnar utan klarningsmedel)?
- Omlott
- Bryggmästare
- Inlägg: 561
- Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
- Utrustning: Damejeanne
- Ort: Halmstad
- Kontakt:
Re: Skaka ur kolsyran under självklarning?
Jajjemensan! Detta för att partiklarna i vinet inte ska hållas uppe av kolsyran.lunes skrev:Hejsan, ja som rubriken beskriver. Ska man skaka ur kolsyran när man självklarnar sitt vin (klarnar utan klarningsmedel)?
Re: Skaka ur kolsyran under självklarning?
Man måste ju inte, kolsyran försvinner med tiden ändå. Men det klarnar ju fortare om man skakar ur den.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster