Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Skaka ur kolsyran under självklarning?

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
lunes
Turbojäsare
Inlägg: 35
Blev medlem: sön maj 19, 2013 17:04

Skaka ur kolsyran under självklarning?

Inlägg av lunes »

Hejsan, ja som rubriken beskriver. Ska man skaka ur kolsyran när man självklarnar sitt vin (klarnar utan klarningsmedel)?
Användarvisningsbild
Omlott
Bryggmästare
Inlägg: 561
Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
Utrustning: Damejeanne
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: Skaka ur kolsyran under självklarning?

Inlägg av Omlott »

lunes skrev:Hejsan, ja som rubriken beskriver. Ska man skaka ur kolsyran när man självklarnar sitt vin (klarnar utan klarningsmedel)?
Jajjemensan! Detta för att partiklarna i vinet inte ska hållas uppe av kolsyran.
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Skaka ur kolsyran under självklarning?

Inlägg av latmasken »

Man måste ju inte, kolsyran försvinner med tiden ändå. Men det klarnar ju fortare om man skakar ur den.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster