Hejsan, kom att fundera på om det är samma jästnäring för både öl och vin, eller om det finns olika sorter som lämpar sig bättre för t.ex öl och en annan som lämpar sig bättre för vin?
Och vad händer om man använder jästnäring avsedd för öl till vin?
Tror ni denna jäst: http://shop.humle.se/jast/jastnaring/wy ... ddedtocart funkar till vin?
Fick känslan av att den var avsedd för öl, men på beskrivningen står det "kan vid ölbryggning tillsättas....", vilket tyder på att den inte bara är avsedd för öl. Bör den inte funka för vin då, eller tolkar jag det galet?
Någon som har erfarenhet av denna jästnäring (till vinberedning)?
Om det spelar någon roll så tänkte jag använda mig av jästen EC-1118
Jästnäring: till öl eller vin?
- Omlott
- Bryggmästare
- Inlägg: 561
- Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
- Utrustning: Damejeanne
- Ort: Halmstad
- Kontakt:
Re: Jästnäring: till öl eller vin?
Har aldrig behövt använda det när jag gjort vin (har en sån där rör hemma, men den används till mjöd och öl), men jag kan inte tänka mig att du inte skulle kunna använda det till just vin. Så kör på!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster