Beställde tanin och vinsyra till rödvinet jag ska göra. Blir ett rioja exklusive. Vill öka lagringsmöjligheten. Som jag förstått bör vinet ha en alkohol procent över 10% samt tanniner och syrlighet.
Bör vinsyra samt tanin tillsättas innan fermenteringen? Iskall hur mycket? Finns vägledning på förpackningarna men ingen förklaring eller skala. Vill ha ett sällskapsvin samt fungera till mat och ost. Funderade att tanin gör det mer strävt men hur är det med att mina syrlighet och tanin samt medium rostade amerikanska ek spiraler?
Någon som har erfarenhet av tillsatser i rödvin? Kommer svavla det men låta det självklarna. Svavlar endast för konservering.
Tanin och vinsyra?
Re: Tanin och vinsyra?
Tanniner tillsätter man efteråt. Vinsyra kan tillsättas både före och efter, före tillsätter man för att ha rätt syrlighet för jästen, smakjustering gör man efteråt.
http://vinboken-online.com har ett par avsnitt om smakjustering.
http://vinboken-online.com har ett par avsnitt om smakjustering.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster