Strulade till vitvin
Strulade till vitvin
Bryggde med Edelmans 6kg koncentrat. Pantade upp till 24l eller strax över. Hydrerat o tillsatt jästen och kom på jag glömde mäta med jäst mätaren. Hade skakat om rejält. Jag öppnade o satte ner jäst mätaren och hamnade på 70 satte i allt socker ja hade och skakade om lyckades komma upp till 75. Pga att jästen var i med mätningen kan det ha påverkat något?
Re: Strulade till vitvin
Hittade pärlsocker kan man använda de?
- Omlott
- Bryggmästare
- Inlägg: 561
- Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
- Utrustning: Damejeanne
- Ort: Halmstad
- Kontakt:
Re: Strulade till vitvin
Oroa dig inte för mätningen om du testade samma dag som jästen tillsattes. Annars ska man vara nog med att allt koncentrat och socker löst sig ordentlig så det inte ligger som en kaka i botten (mer eller mindre synlig).
Pärlsocker fungerar, tar bara tid att lösa upp (om man inte kokar med vatten).
Pärlsocker fungerar, tar bara tid att lösa upp (om man inte kokar med vatten).
Re: Strulade till vitvin
Kokade med vatten och fick upp de till 80oe vilket jag är nöjd med. Men är lite orolig över att vatten mängden slutade på runt 25l vilket är förmycket. 23l var koncentrat till men hade fått för mig de var till 24 och hamnade på runt 25 pga kokning av sockerlag 2ggr. Vad kan jag förvänta mig av vinet? Dåligt blask?Omlott skrev:Oroa dig inte för mätningen om du testade samma dag som jästen tillsattes. Annars ska man vara nog med att allt koncentrat och socker löst sig ordentlig så det inte ligger som en kaka i botten (mer eller mindre synlig).
Pärlsocker fungerar, tar bara tid att lösa upp (om man inte kokar med vatten).
- Omlott
- Bryggmästare
- Inlägg: 561
- Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
- Utrustning: Damejeanne
- Ort: Halmstad
- Kontakt:
Re: Strulade till vitvin
Finns risk för att det blir blaskigare, jag brukar alltid ta mindre vatten än vad som står angivet för att få ett fylligare vin. Vänta och se hur det blir och tag lärdom. Eller så fixar du ett paket koncentrat till och delar upp brygden i två satser.
Re: Strulade till vitvin
Ska smaka satser då jag kommer hem om 3v lär ev iskall bli att jag köper en dunk till och delar upp till 2 satser. Vill inte förstöra finfint vinOmlott skrev:Finns risk för att det blir blaskigare, jag brukar alltid ta mindre vatten än vad som står angivet för att få ett fylligare vin. Vänta och se hur det blir och tag lärdom. Eller så fixar du ett paket koncentrat till och delar upp brygden i två satser.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster