Tänkte tappa om vinet från jäshinken till damejeannen nu, då det jäst i cirka 7 veckor.
Jag tänkte även sätta en ny sats, som då alltså ska sättas i jäshinken (som vinet för tillfället befinner sig i), min fråga är då om jag måste desinfektera jäshinken eller om det räcker att tappa av vinet och sedan skölja ur bottensatsen med vatten för att sedan sätta den nya satsen direkt?
En snabb fråga
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: En snabb fråga
Skölja ur räcker inte för att få bort allt gammalt. Dsika med vatten och diskmedel kan räcka, men vill du vara säker på vad du har i jäsningen får du desinficera.
Re: En snabb fråga
Om det rör sig om samma vin så borde man väl kunna hälla det rakt på den gamla jästkakan? Det gör folk med öl iaf och det verkar funka fint.
Ekens Bryggerisällskap
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster