Hej alla!
Jag skulle vilja göra mousserande vin. Jag vill däremot inte ha allt för mycket (allra helst inget alls) sediment i flaskorna. Jag vill inte heller att allt socker ska vara utjäst, jag föredrar mitt vin med sötma.
Är detta över huvud taget möjligt med enkel utrustning?
Sött kolsyrat vin utan sediment?
Re: Sött kolsyrat vin utan sediment?
Nja.
Det finns ju två sätt att få kolsyra: Kolsyrejäsning eller tvångskarbonering.
Kolsyrejäsning ger alltid lite bottensats (man kan ju dock köra champagnemetoden och få bort det mesta).
Men kolsyrejäser man kan man aldrig få sött vin med socker. Däremot kan man eventuellt söta med nåt icke jäsbart (laktos, stevia etc).
Att jässtoppa vid rätt sötma och sen tvångskarbonera är ju betydligt enklare, men kräver i princip fatanläggning.
Det finns ju två sätt att få kolsyra: Kolsyrejäsning eller tvångskarbonering.
Kolsyrejäsning ger alltid lite bottensats (man kan ju dock köra champagnemetoden och få bort det mesta).
Men kolsyrejäser man kan man aldrig få sött vin med socker. Däremot kan man eventuellt söta med nåt icke jäsbart (laktos, stevia etc).
Att jässtoppa vid rätt sötma och sen tvångskarbonera är ju betydligt enklare, men kräver i princip fatanläggning.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster