Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Dunderglögg 2014

Utrustning och teknik.
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Dunderglögg 2014

Inlägg av Martin73 »

Idag har jag dragit igång en dubbelsats med Dunderglögg på Frugans order!

Förra året så tillverkade jag 2 laddningar efter detta receptet men det ena modifierades något med lite cest och pomerans osv, den laddning med glögg som jag började med är nästan slut medan den modifierade blev lagrad för detta årets jul.
Igår provsmakades den och den föll i god jord så nu är nästa års glögg på gång :)

Än så länge har jag tillsatt detta!

10,5 liter Svagdricka
1kg Hackade russin
En stadig bit med Hackad färsk Ingefära
2 påsar hela Nejlikor
2 påsar Kardemumma kärnor
1 påse Hel Kanel
1 påse Pomerans
2 ekocitroner Cest och kött
3 ekoApelsiner Cest och kött
6 Hackade Potatisar (för sakens skull)
Starkvinsjäst från PGW
2,5kg Socker (ytterligare samma mängd ska tillsättas om någon vecka).

Jag tror det var allt så långt!

Jag funderar på om jag ska våga tillsätta en påse Fänkål eller Stjärnanis senare under jäsningen.

Nu tänkte jag bara ta det lugnt och invänta lite pluppande Julstämmning :wink:
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Re: Dunderglögg 2014

Inlägg av Martin73 »

Nästa sockertillsats är gjord!
2kg som sockerlag.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster