Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

mögel i vin?

Utrustning och teknik.
tretton37
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: mån sep 29, 2014 0:07
Utrustning: Jäshink

mögel i vin?

Inlägg av tretton37 »

http://i.imgur.com/4uYTD2r.jpg

Kan det vara skal o skit eller är den körd? Är spontanjäst ska tilläggas och inte jässtoppat än.
Hade äpplen i som jag bara sleva ur så skalen ligger ännu på botten, såg inte ut såhär häromdagen .
Användarvisningsbild
renkku
Bryggare
Inlägg: 173
Blev medlem: tis aug 06, 2013 15:34
Ort: Vasa

Re: mögel i vin?

Inlägg av renkku »

Svårt att säga från ett foto, men jag tycker det ser ut som äppelrester?
tretton37
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: mån sep 29, 2014 0:07
Utrustning: Jäshink

Re: mögel i vin?

Inlägg av tretton37 »

renkku skrev:Svårt att säga från ett foto, men jag tycker det ser ut som äppelrester?
Mm, inväntar fler svar innan jag vågar provsmaka ens :cry:

Rörde runt lite o de åkte ner under ytan o kom tillbaks efter en stund, tror nog det är bottensats bara..?
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: mögel i vin?

Inlägg av ranald »

Ta upp lite i handen. Krossa det med fingrarna. Känns det som slem, och smetar ut? Luktar det mögel? Jäst?

Eller känds det som finkrossat äpple och luktar äpple/jäst/alkohol?
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster