Moderna jäster
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 6
- Blev medlem: mån jul 28, 2014 11:10
- Utrustning: Damejeanne
Moderna jäster
Hej jag har en fråga angående dagens jäst. De recept på vin jag har och tänker använda mig av är från Edelmans ga böcker. Där anges jästiden och denna är bra mycke längre och startar bra mycke senare än vid min bryggning. Frågan är om dagens jäster har utvecklats så att jäsningen kommer igång snabbare och håller på under en kortare tid än förr? Och i så fall om vinet är klart tidigare än vad som står angivet i ga recept. Tack för svar
Re: Moderna jäster
Edelman körde väl med flytande jäst, dagens torrjäster har mycket fler jästceller i sig så därför kommer jäsningen igång snabbare.
Med flytande jäst brukar det rekommenderas att man gör en förkultur för att jäsningen ska komma igång snabbt, men det brukar inte behövas med torrjäst.
Med flytande jäst brukar det rekommenderas att man gör en förkultur för att jäsningen ska komma igång snabbt, men det brukar inte behövas med torrjäst.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster