Hejsan, jag hade tänkt sätta ett 7-dagars rött vin.
På förpackningen så står det att socker ej behövs, men det står ingenstans hur mycket socker den innehåller eller hur mycket den kommer att jäsa ut till.
Så nu till min fråga; Hur kan jag räkna ut hur mycket socker det är i, med någon formel med hjälp av Oechslemätaren?
Denna sats ger 23 liter.
Läst att 2,7g socker ger 1 Oechslegrad i 1L.
Riktigt tacksam för snabba svar då jag tänkt sätta satsen imorgon (Tisdag 22 juli) eller i övermorgon (Onsdag 23 juli).
Hjälp behöves! brådskande!
Re: Hjälp behöves! brådskande!
Om 1.001 sg (1oe) är 2,7gram och du får ett og (start värde) på 1.100 i 23 l vin
Så blir det, om jag inte är för trött 100*2,7*23=6210g vilket skulle ge ca 15.8%abv 17g socker på 1l ger 1%.
I övrigt så finns det klistrade trådar som kan vara värda att läsa
Så blir det, om jag inte är för trött 100*2,7*23=6210g vilket skulle ge ca 15.8%abv 17g socker på 1l ger 1%.
I övrigt så finns det klistrade trådar som kan vara värda att läsa
Re: Hjälp behöves! brådskande!
Tack så jättemycket!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster