Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Hjälp behöves! brådskande!

Utrustning och teknik.
Brack
Bryggare
Inlägg: 102
Blev medlem: ons okt 16, 2013 17:07

Hjälp behöves! brådskande!

Inlägg av Brack »

Hejsan, jag hade tänkt sätta ett 7-dagars rött vin.
På förpackningen så står det att socker ej behövs, men det står ingenstans hur mycket socker den innehåller eller hur mycket den kommer att jäsa ut till.
Så nu till min fråga; Hur kan jag räkna ut hur mycket socker det är i, med någon formel med hjälp av Oechslemätaren?
Denna sats ger 23 liter.

Läst att 2,7g socker ger 1 Oechslegrad i 1L.

Riktigt tacksam för snabba svar då jag tänkt sätta satsen imorgon (Tisdag 22 juli) eller i övermorgon (Onsdag 23 juli).
Knox
Brygguru
Inlägg: 1505
Blev medlem: ons nov 25, 2009 21:22
Ort: Borås

Re: Hjälp behöves! brådskande!

Inlägg av Knox »

Om 1.001 sg (1oe) är 2,7gram och du får ett og (start värde) på 1.100 i 23 l vin
Så blir det, om jag inte är för trött 100*2,7*23=6210g vilket skulle ge ca 15.8%abv 17g socker på 1l ger 1%.
I övrigt så finns det klistrade trådar som kan vara värda att läsa
Brack
Bryggare
Inlägg: 102
Blev medlem: ons okt 16, 2013 17:07

Re: Hjälp behöves! brådskande!

Inlägg av Brack »

Tack så jättemycket!
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 10 och 0 gäster