Ok missade vinkritan i första satsen rabarbervin får hoppas att jag har snälla sorter då det är olika.
Men Efter att ha läst runt lite blir jag inte klok.
Jag går efter Edelmanns recept så när sjutton skall jag tillsätta vinkritan?
Innan jag pressar rabarberna eller innan jag tillsätter Jäst o socker eller efter jag pressat o tillsatt allt vad är den gyllene regeln HJÄÄÄÄÄLP
Vinkrita SUCK
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Vinkrita SUCK
Jag skulle tillsätta den efter att rabarbern silats av och innan jästen tillsätts.
Re: Vinkrita SUCK
Silade av igår och förslöt jäskärlet så nu håller vi tummarna att det var snäääälla bararber
Re: Vinkrita SUCK
Jag brukar tillsätta det i början, i samband när man skållar rabarberstjälkarna. Men det är nog inte så kinkigt. Det är ju en kemisk process som neutraliserar oxalsyran, om det sker innan, under eller efter jäsningen kan knappast ha någon betydelse. Sen är ju inte oxalsyran dödlig i dessa små konsentrationer. Vissa kan ju få lite ont i magen om man äter rabarber, men när jag gör vanlig rabarbersaft till barnen, tillsätter jag ingen kalk, även om man kanske borde göra det. Man så mycket dricker man ju inte. Du klarar dig nog!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 9 och 0 gäster