Gjorde ett kaffevin i augusti ifjol, möttes idag (för en tredje gång) av kaffelukt i källarförrådet... Vinet är både starkt och sött, trodde jäsningen hade avstannat efter en månad men verkar inte ha jäst ut dock. Några korkar har också pressats ut bara lite, då har jag skakat ur kolsyran och korkat om.
Nu lämnade jag flaskorna stående, får hoppas korkarna har tätat tillräckligt vid dethär laget och/eller att det inte är så benäget att oxidera.
Man kan ju bli nykterist för mindre!
Aldrig mera skippa jässtopp...
Re: Aldrig mera skippa jässtopp...
Råkade ut för liknande med mitt plommonvin, men det stod ändå 3-4 månader på bulklagring innan jag flasktappade... Fick till slut korka upp allt, hälla i damejeanne och låta stå en vecka och sen flaska om. Hoppas det klarar sig, eftersom det var mycket kolsyra när jag hällde upp lär det ju inte varit nån luft kvar i damejeannen.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster