Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Jäsa skumbananer?

Utrustning och teknik.
VackertLjus
Färsk jäst
Inlägg: 22
Blev medlem: sön jan 26, 2014 21:12

Jäsa skumbananer?

Inlägg av VackertLjus »

Hej, tror ni de skulle gå att få till ett vin på Skumbananer,socker,russin och lite citron? Eller sätter eventuella konserveringsmedel stopp för det?

mvh
Knox
Brygguru
Inlägg: 1505
Blev medlem: ons nov 25, 2009 21:22
Ort: Borås

Re: Jäsa skumbananer?

Inlägg av Knox »

Tror inte det blir gott men det går nog, varsegod att pröva ;) en snabb googling på ordet så får du fram vad de innehåller (mest socker)
bullen111
Bryggare
Inlägg: 125
Blev medlem: sön feb 27, 2011 23:03
Ort: Luleå

Re: Jäsa skumbananer?

Inlägg av bullen111 »

INNEHÅLL
Socker, glukos-fruktossirap, vatten, gelatin (svin), surhetsreglerande medel (E330), färgämne (E160a), aromer.
(http://karamellkungen.se/product/skumbanan/)
Inga konserveringsmedel så det bör fungera..

Det låter dock som något av det vidrigaste tänkbara att jäsa, men återkom gärna med en rapport! :)
På lagring:
Väldigt mycket nu..
Användarvisningsbild
aqua vitae
Admin
Inlägg: 1917
Blev medlem: tor jan 22, 2009 10:55
Utrustning: Jäsrör
Kontakt:

Re: Jäsa skumbananer?

Inlägg av aqua vitae »

Eftersom de innehåller gelatin kanske det blir ett trögflytande vin eller ett vin med klumpar i?
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Jäsa skumbananer?

Inlägg av latmasken »

Varför skulle man vilja jäsa skumbananer? De lär ju vara dyrare än andra (enklare) ingredienser, är det smaken man är ute efter är det väl bättre att tillsätta aromen i efterhand?

Sen tror jag också att gelatinet ställer till problem.
Brack
Bryggare
Inlägg: 102
Blev medlem: ons okt 16, 2013 17:07

Re: Jäsa skumbananer?

Inlägg av Brack »

Varför inte bara jäsa vanliga bananer? :o
Användarvisningsbild
Omlott
Bryggmästare
Inlägg: 561
Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
Utrustning: Damejeanne
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: Jäsa skumbananer?

Inlägg av Omlott »

Låt oss anta att VackertLjus har kommit över en större mängd skumbananer och har blivit le på att äta dem och försöker hitta andra användningsområden.

Som jag ser det blir det bara mäsk med bananarom, så jag skulle inte ödsla tid på den dekokten.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 8 och 0 gäster