Hej, tror ni de skulle gå att få till ett vin på Skumbananer,socker,russin och lite citron? Eller sätter eventuella konserveringsmedel stopp för det?
mvh
Jäsa skumbananer?
Re: Jäsa skumbananer?
Tror inte det blir gott men det går nog, varsegod att pröva en snabb googling på ordet så får du fram vad de innehåller (mest socker)
Re: Jäsa skumbananer?
INNEHÅLL
Socker, glukos-fruktossirap, vatten, gelatin (svin), surhetsreglerande medel (E330), färgämne (E160a), aromer.
(http://karamellkungen.se/product/skumbanan/)
Inga konserveringsmedel så det bör fungera..
Det låter dock som något av det vidrigaste tänkbara att jäsa, men återkom gärna med en rapport!
Socker, glukos-fruktossirap, vatten, gelatin (svin), surhetsreglerande medel (E330), färgämne (E160a), aromer.
(http://karamellkungen.se/product/skumbanan/)
Inga konserveringsmedel så det bör fungera..
Det låter dock som något av det vidrigaste tänkbara att jäsa, men återkom gärna med en rapport!
På lagring:
Väldigt mycket nu..
Väldigt mycket nu..
- aqua vitae
- Admin
- Inlägg: 1917
- Blev medlem: tor jan 22, 2009 10:55
- Utrustning: Jäsrör
- Kontakt:
Re: Jäsa skumbananer?
Eftersom de innehåller gelatin kanske det blir ett trögflytande vin eller ett vin med klumpar i?
Re: Jäsa skumbananer?
Varför skulle man vilja jäsa skumbananer? De lär ju vara dyrare än andra (enklare) ingredienser, är det smaken man är ute efter är det väl bättre att tillsätta aromen i efterhand?
Sen tror jag också att gelatinet ställer till problem.
Sen tror jag också att gelatinet ställer till problem.
Re: Jäsa skumbananer?
Varför inte bara jäsa vanliga bananer?
- Omlott
- Bryggmästare
- Inlägg: 561
- Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
- Utrustning: Damejeanne
- Ort: Halmstad
- Kontakt:
Re: Jäsa skumbananer?
Låt oss anta att VackertLjus har kommit över en större mängd skumbananer och har blivit le på att äta dem och försöker hitta andra användningsområden.
Som jag ser det blir det bara mäsk med bananarom, så jag skulle inte ödsla tid på den dekokten.
Som jag ser det blir det bara mäsk med bananarom, så jag skulle inte ödsla tid på den dekokten.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst