Satt o läste lite om konserveringsmedel och dess kokpunkt.
Kaliumsorbat som är den vanligaste har en kokpunkt på 228 Grader celsius så man bör kunna koka bort all saft och det oönskade konserveringsmedlet bör stanna kvar?
http://www.food-info.net/se/qa/qa-fi37.htm
tänkte använda mig av något som liknar en hembrännare för att koka saften.
koka bort konserveringsmedel?
Re: koka bort konserveringsmedel?
Det gäller ju då att alla ämnen i saften har en lägre kokpunkt, och det tror jag inte de har... Vattnet kommer ju koka bort fort, sen kommer du att ha en tjock sirap kvar och frågan är om det kommer att få den att förångas...
- aqua vitae
- Admin
- Inlägg: 1917
- Blev medlem: tor jan 22, 2009 10:55
- Utrustning: Jäsrör
- Kontakt:
Re: koka bort konserveringsmedel?
Använd juice eller lättdryck istället för saft, de är fri från konserveringsmedel.
Sen kan du ju alltid prova bär och frukt senare när du vill ta ett steg till
Sen kan du ju alltid prova bär och frukt senare när du vill ta ett steg till
Re: koka bort konserveringsmedel?
Jag instämmer med Aqua, kör på juice. Men om du prompt vill använda saft, så har jag en kompis som gjort ful-vin (väldigt fult) på billig coop x-tra saft (bara nämnt rödabär... bra specifikation ) och det jäste på bra trots konserveringsmedel. Dock rekommenderar jag det verkligen inte och kan inte lova att det fungerar för dig.
Re: koka bort konserveringsmedel?
hittade flädersaft koncentrat "Utan konserveringsmedel" får se hur de går
Re: koka bort konserveringsmedel?
hittade flädersaft koncentrat "Utan konserveringsmedel" får se hur de går
Re: koka bort konserveringsmedel?
De flesta ekologiska safter jag har sett är fria från konserveringsmedel.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 8 och 0 gäster