Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

koka bort konserveringsmedel?

Utrustning och teknik.
Juntu
Färsk jäst
Inlägg: 6
Blev medlem: tor mar 27, 2014 3:08
Utrustning: 25L dunk x 2

koka bort konserveringsmedel?

Inlägg av Juntu »

Satt o läste lite om konserveringsmedel och dess kokpunkt.
Kaliumsorbat som är den vanligaste har en kokpunkt på 228 Grader celsius så man bör kunna koka bort all saft och det oönskade konserveringsmedlet bör stanna kvar?
http://www.food-info.net/se/qa/qa-fi37.htm

tänkte använda mig av något som liknar en hembrännare för att koka saften.
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: koka bort konserveringsmedel?

Inlägg av latmasken »

Det gäller ju då att alla ämnen i saften har en lägre kokpunkt, och det tror jag inte de har... Vattnet kommer ju koka bort fort, sen kommer du att ha en tjock sirap kvar och frågan är om det kommer att få den att förångas...
Användarvisningsbild
aqua vitae
Admin
Inlägg: 1917
Blev medlem: tor jan 22, 2009 10:55
Utrustning: Jäsrör
Kontakt:

Re: koka bort konserveringsmedel?

Inlägg av aqua vitae »

Använd juice eller lättdryck istället för saft, de är fri från konserveringsmedel.
Sen kan du ju alltid prova bär och frukt senare när du vill ta ett steg till :)
Ekberg
Bryggare
Inlägg: 117
Blev medlem: sön apr 01, 2012 18:35
Ort: Skara

Re: koka bort konserveringsmedel?

Inlägg av Ekberg »

Jag instämmer med Aqua, kör på juice. Men om du prompt vill använda saft, så har jag en kompis som gjort ful-vin (väldigt fult) på billig coop x-tra saft (bara nämnt rödabär... bra specifikation :thumbup: ) och det jäste på bra trots konserveringsmedel. Dock rekommenderar jag det verkligen inte och kan inte lova att det fungerar för dig.
Juntu
Färsk jäst
Inlägg: 6
Blev medlem: tor mar 27, 2014 3:08
Utrustning: 25L dunk x 2

Re: koka bort konserveringsmedel?

Inlägg av Juntu »

hittade flädersaft koncentrat "Utan konserveringsmedel" får se hur de går :D
Juntu
Färsk jäst
Inlägg: 6
Blev medlem: tor mar 27, 2014 3:08
Utrustning: 25L dunk x 2

Re: koka bort konserveringsmedel?

Inlägg av Juntu »

hittade flädersaft koncentrat "Utan konserveringsmedel" får se hur de går :D
Knox
Brygguru
Inlägg: 1505
Blev medlem: ons nov 25, 2009 21:22
Ort: Borås

Re: koka bort konserveringsmedel?

Inlägg av Knox »

De flesta ekologiska safter jag har sett är fria från konserveringsmedel.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster