Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Vilka tillsatser och processer används hos vingårdar?

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
HackKing
Bryggmästare
Inlägg: 284
Blev medlem: fre mar 07, 2003 1:00
Utrustning: FastFerment
Ort: I din dator

Vilka tillsatser och processer används hos vingårdar?

Inlägg av HackKing »

Känner nån till närmare hur de stora vingårdarna gör (dvs främst druv-viner), används t.ex. enzymer, pectolase, jässtopp, klarning? Vissa filtrerar troligen vinet istället?
Pastöriseras vin eller must, som alternativ till svavla? Öl pastöriseras ju, antagligen delvis som jässtopp.
Användarvisningsbild
Bozo
Bryggmästare
Inlägg: 229
Blev medlem: ons jul 27, 2011 12:59
Ort: Borås

Re: Vilka tillsatser och processer används hos vingårdar?

Inlägg av Bozo »

Här finns info om vilka tillsatser som är tillåtna http://ohmansmatovin.com/2011/05/14/til ... ser-i-vin/
Här är ett svenskt forum för svenska vinproducenter http://www.svenskavinodlare.se/forum.sv ... /index.php
Hoppas du hittar svar på dina frågor+mycket mer. Mvh bozo.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster