Känner nån till närmare hur de stora vingårdarna gör (dvs främst druv-viner), används t.ex. enzymer, pectolase, jässtopp, klarning? Vissa filtrerar troligen vinet istället?
Pastöriseras vin eller must, som alternativ till svavla? Öl pastöriseras ju, antagligen delvis som jässtopp.
Vilka tillsatser och processer används hos vingårdar?
Re: Vilka tillsatser och processer används hos vingårdar?
Här finns info om vilka tillsatser som är tillåtna http://ohmansmatovin.com/2011/05/14/til ... ser-i-vin/
Här är ett svenskt forum för svenska vinproducenter http://www.svenskavinodlare.se/forum.sv ... /index.php
Hoppas du hittar svar på dina frågor+mycket mer. Mvh bozo.
Här är ett svenskt forum för svenska vinproducenter http://www.svenskavinodlare.se/forum.sv ... /index.php
Hoppas du hittar svar på dina frågor+mycket mer. Mvh bozo.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster