Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Persika och Päron =Failure!!

Utrustning och teknik.
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Persika och Päron =Failure!!

Inlägg av Martin73 »

Jag plockade fram en flaska som legat och vilat under huset i 2,5 månader idag.
Vilken besvikelse!!
Lukten var så unken att jag nästan fick näsblod och smaken följde lukten relativt tätt :(
Ett perfekt vin om man vill ha en Karatebakfylla på festkvällen...

Vad kan ha hänt för att jag skulle få ett sådant nedköp??

Ett litet erkännande är att det var ett av de tidigaste vinerna jag startade med och har därför bakjäst som ingrediens :oops:
Jag har gjort ett Körsbärsvin på samma sorts jäst som smakar fint så det bör ju inte vara enda orsaken!!
Wickerman
Bryggare
Inlägg: 151
Blev medlem: tis sep 18, 2012 12:00
Ort: Ljung

Re: Persika och Päron =Failure!!

Inlägg av Wickerman »

låt det ligga 3 år till....sen kanske det smakar underbart!
Lagras:
Hallon/persiko cider
Gingerale cider
NötVin
Ett mousserat vin på Ica Basic dryck.
En sats rödvin Cabernet/Merlot (glögg)
Ett eget rödvin på juice av äppel, druvor, blåbär, svartavinbär
http://flandersblog.wordpress.com/
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Re: Persika och Päron =Failure!!

Inlägg av Martin73 »

:lol: tror du??
Jag fick för mig att jag förväxlat det med avloppsvatten :?
forfudgesake
Turbojäsare
Inlägg: 36
Blev medlem: lör mar 31, 2012 18:28

Re: Persika och Päron =Failure!!

Inlägg av forfudgesake »

Om du inte behöver flaskorna kan du lika gärna låta dem vara tills du vet säkert... Dessutom kommer du ju inte ens vara sugen på att öppna någon flaska (eftersom du hade så dålig erfarenhet av dem nu) vilket gör att de kanske ligger orörda i flera år!

(men visst det låter inte helt friskt, det kan jag hålla med om)
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Re: Persika och Päron =Failure!!

Inlägg av Martin73 »

So be it!
Det är ett tips som inte inbegriper att slänga det så varför inte.
Men jag tror inte alltför mycket på det i ärlighetens namn 8)
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Re: Persika och Päron =Failure!!

Inlägg av Martin73 »

Idag så var jag nere i källaren och ställde in lite nyflaskade vinpavor med olika innehåll och fick se bulkdunken med 5 liter av Persiko/Päronvinet och tog mod till mig och öppnade locket och nosade lite även om jag egentligen inte ville :screwy:
Whiplashen uteblev för doften var inte så jävlig :| det luktade rent av vin :shock:
Jag plockade upp en av de små testflaskorna som jag gjorde och korkade upp ännu en som inte luktade avlopp , efter provsmak så drar jag slutsatsen att den första flaskan måste varit otät eller att jag fått med Ebola i den vid flaskningen för det var vin i flaskan!!
Inget som jag är överdrivet förtjust i men med mera lagring så kan det kanske bli drickbart på den ljusare skalan :thumbup:
Hoppas det i varje fall jag har ju närmare 20liter att ta vara på...!
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Re: Persika och Päron =Failure!!

Inlägg av Martin73 »

Öppnade en flaska idag och får nog säga att detta är räddningslöst förlorat som vin..
Så!!
Superplastis try one!
:wink:
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Re: Persika och Päron =Failure!!

Inlägg av Martin73 »

Persikosprit!?
Det var betydligt trevligare än ursprungsdrickat åtminstone :)
Lite dåligt med % men det var ju första försöket!!
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster