Tjena,
Jag har lite problem med att få mitt röda lantvin att jäsa ut. Jag satte det den 2:a november, vilket alltså är över en månad sen. Jag räknade med att det kanske skulle ta 2-3 veckor, men nu har det gått för lång tid.
Det enda jag kan tänka mig är att om det skulle vara för kallt. Men termometern visar 21-22 i bryggrummet.
Jag kollade det i söndags och då visade det 1,012 och likadant idag när jag kollade det. Ska jag försöka ge mig på en restart?
Mvh,
Stefan
Ekens - Rött Lantvin vill inte jäsa ut
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Re: Ekens - Rött Lantvin vill inte jäsa ut
Hej Stefan,
Nu vet jag inte hur stora kunskaper du har inom bryggningen, men här är några saker att tänka på i frågan:
- Har du en pålitlig densitetsmätare (oe-mätare) att mäta densitet/oe-grader med?
- Mäter du vid kalibreringstemperatur (står på mätaren eller i mätarens förpackning)? Brukar vara 18 eller 20 grader C.
- Mät temperaturen på provet när du mäter densitet, så vet du om värdet är rätt. Om inte, så går det konvertera.
- Mätte du densitet innan jäsning? Vad fick du för värde?
Temperaturen verkar okej. Vad hade du för jäst?
Nu vet jag inte hur stora kunskaper du har inom bryggningen, men här är några saker att tänka på i frågan:
- Har du en pålitlig densitetsmätare (oe-mätare) att mäta densitet/oe-grader med?
- Mäter du vid kalibreringstemperatur (står på mätaren eller i mätarens förpackning)? Brukar vara 18 eller 20 grader C.
- Mät temperaturen på provet när du mäter densitet, så vet du om värdet är rätt. Om inte, så går det konvertera.
- Mätte du densitet innan jäsning? Vad fick du för värde?
Temperaturen verkar okej. Vad hade du för jäst?
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster